Pomagaj z nami!

Misją Fundacji Ludzi Sztuki jest tworzenie niekonwencjonalnych dzieł, wykraczających poza ogólnie przyjęte wzorce i chwilowe trendy, zachęcających do ciekawości świata oraz refleksji nad nim. To pomaganie, wspieranie i angażowanie się w promocję i debiuty ludzi polskiej kultury i sztuki. Wspieranie projektów subtelnie nawiązują do polskiej literatury, polskiej kultury i polskiej sztuki. Pomaganie osobom z pasją i talentami.

plakat1
Plakat filmu „Git” reż. K. Szymańśki
więcej na Portalu Ludzi Sztuki

Takie właśnie okno na świat Fundacja otworzyła przed niezwykle utalentowanym reżyserem młodego pokolenia
– Kamilem Szymańskim. Przyczyniła się do wyprodukowania inspirowanego prawdziwymi wydarzeniami polskiego dramatu sensacyjnego „Git” (2015). Zwiastun filmu trafił na pierwszą stronę jednego z najważniejszych światowych serwisów filmowych – twitchfilm.com, co świadczy o tym, iż został dostrzeżony przez światowych, znaczących dziennikarzy. Produkcja „Git” zakwalifikowała się również do Polskiej Nagrody Filmowej „Orły 2016”.

Aktywność Fundacji to wiele więcej!

To konkursy, wystawy, festiwale i inne inicjatywy kulturalne, których celem jest promowanie nieznanych szerszej publiczności rodzimych artystów.

Fundacja Ludzi Sztuki przyczyniła się do zorganizowania zbiorowej wystawy prac malarskich nietuzinkowych polskich artystów. Wydarzenie zatytułowane symbolicznie START, było jednocześnie początkiem nowej inicjatywy kulturalnej o ogólnopolskim zasięgu. Podziwiać można było m.in. prace: Iwony Ostrowskiej, Anny Bartnickiej, Pawła Borowskiego, Jolanty Caban, Magdaleny Hajnosz, Kuby Janysta, Hanny Karasińskiej-Eberhardt, Maliny Kokoszczyńskiej, Anny Kossakowskiej, Bożeny Leszczyńskiej, Piotra Lewandowskiego, Jacka Malinowskiego, Joanny Mankiewicz, Katarzyny Marciniak, Joanny Mrozowskiej, Ewy Osińskiej-Rozpędek, Natalii Sroki, Małgorzaty Światła oraz Marcina Sutryka.

user-content-7975
Iwona Ostrowska – TY
więcej na Portalu Ludzi Sztuki

„Podróże po Wizje” Waldemara Borowskiego to kolejne niezapomniane spotkanie, które zapadło głęboko w pamięć. „Podróże po Wizje” to sny, które zagościły na płótnach malarza. Każdy obraz to niczym przekaz do czytania, skierowany do wszystkich tych, którzy chcą wczuć się w jego treści.

WYMIARY-2013-akryl-120x220cm-1024x552
Waldemar Borowski – WYMIARY
więcej na Portalu Ludzi Sztuki

Kolejnym wydarzeniem kulturalnym były „Inspiracje” – Bożeny Korulskiej. Raj dla oczu fanów grafiki 3D, tym razem w postaci prac malarskich. Wernisaż poświęcony został twórczości artystki, która tworzy swe dzieła w różnych technikach, podejmując za ich pomocą dziesiątki rozmaitych tematów i motywów. Korzysta z szerokiego wachlarza artystycznych środków wyrazu.

Fundacja Ludzi Sztuki przyczynia się do spełnienia marzeń wielu młodych muzycznie uzdolnionych artystów. To właśnie dzięki niej powstała płyta „Muzyka Ludzi Sztuki”, na której znalazło się dziesięć utworów uzdolnionych muzycznie talentów. Dźwięki uwiecznione na płycie otworzyły dla wielu z nich drzwi do światowej kariery muzycznej.

Ok3adka-pierwsza-strona-300x268
Płyta Muzyka Ludzi Sztuki
więcej informacji na Portalu Ludzi Sztuki

Wspieraj Polską Kulturę i Sztukę!

Fundacja Ludzi Sztuki – Mushchelka
Nr rachunku bankowego:

Santander Bank Polska

Fundacja Ludzi Sztuki wspierana jest przez mecenasów kultury i sztuki

ZOSTAŃ JEDNYM Z NICH!

Zostań patronem wybranego artysty!
Partnerem wydarzeń kulturalnych!

Spełniajmy wspólnie marzenia, wspierajmy polskich artystów i prezentujmy ich talent światu.